För reklambyråer och webbdesigners


Jobbar ni med att göra webbplatser och vill minska tidsåtgången i produktionen? Moln8 är publiceringsverktyget som gör att webbdesigners kan fokusera på innehåll och design istället för att bråka med WordPress eller krångla med kod. 

 

 

Så här går det kortfattat förklarat till:

  • Ni installerar webbplatsen med en knapptryckning på servern där den tilldelas ett tillfälligt domännamn som "pekas" om mot det riktiga domännamnet när kunden godkänt webbplatsen.

  • Med hjälp av vår CSS editor installerar ni typsnitt samt bestämmer färger med mera.

  • Webbplatsens logotyp, sidfot och navigering samt användare ställs därefter in under inställningar.

  • Sidstrukturen byggs snabbt och enkelt upp med hjälp av menybyggaren.

  • Sedan skapas sidor som byggs upp med med hjälp av flexibla moduler för att därefter kopplas mot sidstrukturen.

När webbplatsen lanserats sköter vi det löpande underhållet i form av uppdateringar och säkerhetskopior mm. Ni väljer själva om ni vill sköta den löpande kundservicen eller så lämnar ni över kunden till oss efter leverans av webbplatsen. 

 

 

 

PHP

Laravel

Modulärt

Säkert

Vi gillar användarvänliga verktyg som går snabbt att jobba med och skapar frihet till kreativitet. I motsats till många andra CMS jobbar vi inte med några plugins. Alla moduler är anpassade till publiceringssystemet för att fungera felfritt. Vi jobbar ständigt med nya moduler och uppdaterar befintliga för ökad funktionalitet. Förutom användarvänligheten är snabbheten och säkerheten en viktig del som gör Moln8 till ett bättre val än många andra publiceringssystem. Tack vare att vi byggt upp publiceringen utan plugins och färdiga mallar så kan ni känna er trygga med att säkerheten och sidladdningen är på topp!

Moln8 bygger på PHP-ramverket Laravel som är bland de största och mest vältestade ramverken idag. För de som vill ha ett stabilt och snabbt ramverk är PHP en självklarhet. Till skillnad från många andra ramverk finns ett fungerande ekosystem kring Laravel med tjänster, utbildningar och supportforum.
Allt som rör säkerhet som exempelvis inloggning och kryptering sköts av ramverket på ett standardiserat sätt enligt “best-practice”. Vilket betyder att det är infört, fungerar och används samt är bedömt av experter på området som det bästa som finns i bruk just nu. I och med att Moln8 tillsammans med Laravel är modulärt så är det enkelt att utöka funktioner och skräddarsy lösningar som kommunikation med externa APIer eller andra specialanpassningar mot externa system.

Moln8 är utvecklat utifrån följande förutsättningar och riktlinjer:

Användarvänligt 
Genom ett avskalat gränssnitt där inga onödiga funktioner är synliga och mer avancerade funktioner finns i undermenyer blir publiceringsverktyget överskådligt och lättnavigerat. Vi gör allt för att det dagliga arbetet med webbplatsen ska vara så enkelt och problemfritt som möjligt.
Prestanda 
Webbplatser skapade med Moln8 upplevs som snabba genom att förladda och spara de mest vanligt efterfrågade elementen på sidorna (=cachning). Genom att också optimera stilmallar samt att webbplatsen endast laddar moduler som för tillfället behövs gör att både webbplatsen och redigeringen inte bara upplevs som utan också är mycket snabb.   
Standardiserat och samtidigt flexibelt 
Vi ville skapa ett användarvänligt och standardiserat publiceringsverktyg som samtidigt är flexibelt och enkelt att förändra. Detta gjorde att vi valde PHP-ramverket Laravel.
Enkel förvaltning 
Hela uppbyggnaden av Moln8 är modulärt. Många funktioner är utvecklade som självständiga moduler, vilket gör att om exempelvis säkerhetsproblem upptäcks kan det snabbare åtgärdas eftersom allt inte är integrerat med varandra.
Enkelt att skapa ny design och layout 
Moln8 är inte beroende av särskilda CSS- eller JavaScript-ramverk för utseendet av webbplatsen. Det innebär att det relativt enkelt går att göra förändringar i sidlayout eller specialanpassningar av moduler efter kundens önskemål.
Säkra webbplatser 
Kärnan av Moln8, ramverket Laravel, genomgår ständigt utveckling, granskning och testning. Moln8 är utvecklat enligt gällande standard för att skydda mot de vanligaste typerna av attacker. Resurser är inte exponerade för exempelvis bots som kan skanna av din webbplats efter sårbara plugins för att genomföra en attack. Vi bevakar löpande alla våra webbplatser och utför dagligen back up och löpande säkerhetsuppdateringar.

 

Kontakta oss för demo om ni vill veta mer om hur Moln8 funkar.