Moln8 logotyp

 

Digital marknadsföring

Vill du lära dig mer om digital marknadsföring? Vi tipsar om trender och delar med oss av tillvägagångssätt. Framförallt hjälper vi dig att skapa fler leads och öka försäljningen med hjälp av digital marknadsföring.

Digital marknadsföring

 

Moln8 hjälper företag med SEO, Facebook- och instagramannonser, LinkedIn-kampanjer, e-postmarknadsföring, Google Ads, landnings- och kampanjsidor samt mycket mer. 

Lämna era kontaktuppgifter så hjälper vi er att komma igång med digital marknadsföring

Sökmotoroptimering SEO

 • Sökordsanalys
 • On page optimering
 • Innehåll
 • Länkstrategi

Sociala medier och Google Ads

 • Kampanjer - sociala medier
 • Löpande uppdateringar av inlägg
 • Landningssidor
 • Google Ads

E-postmarknadsföring

 • Design och copy
 • Call to action
 • Adresslistor - branscher
 • Analys och uppföljning
B2B marknadsföring

Digitalisering av B2B marknadsföring

Utmaningen när det gäller att marknadsföra B2B produkter eller tjänster är inte längre att göra den bästa annonsen eller reklamkampanjen. Den verkliga utmaningen idag handlar om att skapa förtroende hos de målgrupper man vill rikta sig mot.

Läs mer om B2B marknadsföring

 

Några snabba SEO-tips från Moln8

Vad kan du göra på din egen webbplats för att förbättra SEO förutom att få så många som möjligt att länka till din sida? Här följer några tips som gör att din webbplats blir bättre optimerad. Klicka på läs mer för att få förklaring till begreppen nedan.

 • Webbplatskarta 
 • Schema markup. 
 • Intern länkning 
 • HTTPS - SSL 
 • Tillgängligheten 
 • Responsiv design 
 • Tydlig CTA 
 • Hastigheten 
 • Sociala medier
 • Innehållet 
 • Sidtitel och metabeskrivning 
 • Rubriker 
 • Optimera alla bilder 
 • Uppdatera innehållet 
 • Sammanfatta 

Och den viktigaste finns på slutet om du läser vidare...

ON PAGE SEO>>>

 

Minilexikon digital marknadsföring

Begrepp som används vid digital marknadsföring

Vi hjälper er att reda ut alla begrepp som används vid digital marknadsföring. Det är inte ett komplett lexikon men en start som vi kommer att uppdatera eftersom.

 

Minilexikon
Checklista digital marknadsföring

Checklista - digital marknadsföring

 • Har du en snabb och mobilanpassad hemsida som är enkel att uppdatera innehållet på?
 • Finns ditt företag på Google MyBusiness?
 • Har du en Facebooksida för ditt företag?
 • Jobbar du med SEO - sökmotoroptimering av din hemsida kontinuerligt?
 • Har du en plan för marknadsföring av dina tjänster eller produkter via t.ex. Facebook annonsering eller/och Google Ads?
 • Har du en långsiktig plan för att stärka ditt varumärke genom blogg, sociala medier, video, podcast eller annat innehåll?
 • Är din hemsida säljoptimerad med landningssidor, Call to Action knappar, formulär och annat som gör det enkelt för besökaren att köpa eller beställa dina tjänster eller produkter?
 • Har du tagit ställning till om ditt företag ska synas i flera sociala medier som LinkedIn, Instagram, Twitter med flera och hur du i så fall ska jobba med dessa medier?
 • Följer du kontinuerligt upp och utnyttjar data om dina besökare på hemsida och sociala medier?
Digital Marknadsföring Seth Godin

Boktips - "This is marketing"

För första gången sammanställer Seth Godin sina grundprinciper och idéer i boken ”This is marketing”. Huvudtesen i boken är att äkta marknadsförare inte använder konsumenterna för att lösa företagens problem, dom använder istället marknadsföring för att lösa människors problem. Riktigt bra marknadsförare försöker inte bara synas och höras så mycket som möjligt genom reklamen, de löser problem och gör samhället enklare och bättre.

Mer om "This is marketing"

Digitalisering av marknadsföring

De senaste åren har spelplanen förändrats för hur företag kan nå ut på marknaden. Med sociala medier och digitalisering av traditionell media, samt egna marknadsföringskanaler som hemsidor eller bloggar, har småföretag möjlighet att konkurrera med även de största marknadsledande företagen.

Digital Marknadsföring med Moln8

Inbound Marketing

Inbound Marketing handlar om att skapa värdefulla upplevelser som har en positiv inverkan på människor och ditt företag. Du lockar intresserade besökare till din hemsida eller blogg med relevant och intressant innehåll som skapar förtroende för dig och ditt företag. När besökarna kommer till din hemsida försöker du få dem att upptäcka ditt erbjudande genom Call to Action, chat eller olika typer av erbjudanden.

Film för digital marknadsföring

Som ni säkert vet är rörlig bild och korta filmer ett otroligt effektivt sätt att nå ut via sociala medier som Facebook, LinkedIn och Youtube mfl. Många tycker att de inte har råd att anlita en reklambyrå eller att man inte har utrustningen som behövs själv. Med en iPhone eller valfri annan smartphone går det att göra filmer på ett snabbt och enkelt sätt.

Nybörjarguiden till digital marknadsföring

Om du driver ett företag eller är på väg att starta ett så har du säkert tänkt mycket på digital marknadsföring. Allt fler inser vikten av den digitala närvaron och att marknadsföra sig på nätet. Tyvärr är det många som tycker att det känns krångligt och tidskrävande att ta steget mot en digitaliserad marknadsföring och både den ökade försäljningen och alla besparingar som det innebär.

Läs guiden
Digital markansföring

Vad är SEO?

SEO eller sökmotoroptimering är arbetet som görs för att förbättra rankningen av en hemsida hos sökmotorer. Det vill säga, att komma högt upp i resultaten när någon söker efter tjänster eller produkter som ni säljer. I sökresultaten visar Google länkar till sidor som deras algoritmer räknat ut att vara relevanta sidor. 

Den perfekta Facebookannonsen

Storlek på bild eller film i annons? Hur många tecken i rubriken? Det är en djungel av information som är ganska svårtillgänglig. Därför sammanställer jag här allt ni behöver veta för att skapa den perfekta Facebookannonsen i teorin. 

SSL Certifikat Moln8

Har ni sett hänglåset?

Vad betyder egentligen symbolen med hänglåset uppe i vänstra hörnet i webbläsarens adressrad? Och varför står det ofta “inte säker” istället för symbolen med hänglåset?

1

Digital Marknadsföring I Vi finns i Umeå, Stockholm och hela Sverige

Vi har kunder över hela landet och några i Umeå där ni hittar oss fysiskt. Kontakta oss gärna så vi får berätta mer om hur ert företag skulle kunna digitalisera er marknadsföring på bästa sätt.

Kontakta oss

 

Moln8 hjälper dig att komma igång med de viktigaste digitala verktygen för att nå ut och synas på nätet.

 

Content marketing

Vi hjälper er att skapa innehåll som är intressant och till nytta för er målgrupp med hjälp av blogg, artiklar och video.

Annonsering sociala medier

Målgruppsinriktad annonsering via sociala nätverk som Facebook och LinkedIn är idag ett av de mest effektiva sätten att nå sina kunder och driva trafik till sin webbplats.

Konvertering

Vi ser till att skapa kunder av besökarna på er hemsida genom smarta kampanjer, landningssidor och call to action knappar.

Google My Business

Google My Business hjälper era kunder att hitta ert företag på nätet vid sökningar.

Google Analytics

Google Analytics är mätverktyget för att se antalet besökare på hemsidan, deras beteende och andra viktiga data för att kunna anpassa ert erbjudande.

Hitta.se

Hitta är Sveriges största tjänst för att "i farten" söka kontakt med företag och privatpersoner.

Facebook företagssida

Facebook är den viktigaste sociala kanalen för ert företag på webben. Vi hjälper er att skapa en säljande företagssida.

LinkedIn

På LinkedIn skapar ni företagskontakter och samarbeten samt kan också hitta tjänster och rekrytera personal. Vi hjälper er med annonsering, artiklar och kampanjer på LinkedIn.

Instagram

På Instagram bygger ni företagets varumärke genom intressant innehåll som exempelvis speglar ert företags vardag eller erbjudanden.

 

Blogg

Några snabba SEO tips från Moln8

Några snabba SEO tips från Moln8

Vad kan du göra på din egen webbplats för att förbättra SEO förutom att få så många som möjligt att länka till din sida? Här följer några tips som gör att din webbplats blir bättre optimerad.

3 minuters läsning
Laravel + Moln8 = Professionella webbplatser

Laravel + Moln8 = Professionella webbplatser

Moln8 använder Laravel för skapandet av framtidssäkrade webbplatser och vårt användarvänliga och säkra CMS är också byggt på Laravel.

2 minuters läsning
Digitalisering av B2B marknadsföring

Digitalisering av B2B marknadsföring

Utmaningen när det gäller att marknadsföra B2B produkter eller tjänster är inte längre att göra den bästa annonsen eller reklamkampanjen. Den verkliga utmaningen idag handlar om att skapa förtroende hos de målgrupper man vill rikta sig mot.

3 minuters läsning
Det här är marknadsföring

Det här är marknadsföring

Seth Godin har under lång tid lärt och inspirerat miljontals entreprenörer och marknadsförare över hela världen via sin blogg, online-kurser, föreläsningar och böcker. Han har myntat begrepp inom marknadsföringen som ”permission marketing” och ”Purple Cow”.

2 minuters läsning
Guide till digital marknadsföring

Guide till digital marknadsföring

Jämfört med den klassiska reklamen som för varje månad blir allt mer effektlös, kan man säga det motsatta om den digitala marknadsföringen. När ett företag väl kommit över den första "puckeln" i sitt arbete med digitaliseringen av sitt varumärke så kan det nästan kännas som att marknadsföringen går av sig själv.

12 minuters läsning
Film för sociala medier och hemsida med iPhone

Film för sociala medier och hemsida med iPhone

Som ni säkert vet är rörlig bild och korta filmer ett otroligt effektivt sätt att nå ut via sociala medier men många tycker att de inte har råd att anlita en reklambyrå eller att man inte har utrustningen som behövs själv. Faktum är att de flesta av er har en filmkamera som det gjorts flera långfilmer och dokumentärfilmer med i fickan.

5 minuters läsning
Den effektivaste marknadsföringen idag är...

Den effektivaste marknadsföringen idag är...

Inbound Marketing handlar om att skapa värdefulla upplevelser som har en positiv inverkan på människor och ditt företag. Du lockar intresserade besökare till din hemsida eller blogg med relevant och intressant innehåll som skapar förtroende för dig och ditt företag.

3 minuters läsning
Vad är SEO?

Vad är SEO?

SEO är mycket enklare än ni tror men kräver en del arbete som ni kommer att se. SEO eller sökmotoroptimering är arbetet som görs för att förbättra rankningen av en hemsida hos sökmotorer.

3 minuters läsning
Har ni sett hänglåset?

Har ni sett hänglåset?

Vad betyder egentligen symbolen med hänglåset uppe i vänstra hörnet i webbläsaren, till exempel Google Chrome? Och varför står det ofta ”inte säker” istället för symbolen med hänglåset?

2 minuters läsning
Digitalisering av marknadsföring

Digitalisering av marknadsföring

I Sverige finns det omkring 1,2 miljoner företag och av dessa är 96% småföretag med färre än 10 anställda. Med andra ord är småföretag en stor grej!

5 minuters läsning
Uminova Match Up, webbshop mm.

Uminova Match Up, webbshop mm.

Den typen av produkt vi jobbar med brukar kallas SaaS (Software as a Service). Det innebär i vårt fall att kunden abonnerar på vår tjänst/produkt där allt sköts via webbläsaren och inga program behöver installeras.

3 minuters läsning
Don’t Build Your Brand on Rented Land

Don’t Build Your Brand on Rented Land

Till samma pris som ett Netflixabonnemang och med ett avskalat och förenklat användargränssnitt, hoppas vi kunna göra det möjligt för nystartade företag och företagare med små resurser att bygga sin egen hemsida.

2 minuters läsning
Checklista för småföretagare

Checklista för småföretagare

Den här listan är självklart inte komplett men en bra början. Kontakta oss på Moln8 om du vill ha hjälp med att styra upp en digital strategi för ditt företag. Ett billigt och bra sätt som kommer att öka din försäljning och stärka ditt varumärke.

1 minuters läsning
Det som brukar kallas "hemsida"

Det som brukar kallas "hemsida"

Många företag som är aktiva på Facebook har ofta en hemsida som är statisk och har inaktuell information. Jag skulle vilja slå ett slag för att man ser om sitt hem (hemsida) först för att därefter publicera på sociala medier som Instagram, Facebook, LinkedIn eller Twitter.

2 minuters läsning
Oväntad utveckling

Oväntad utveckling

Projektet med Moln8 började som ett litet sidoprojekt som jag (Jonas Svedin och Janne (Jan Östlund) satte igång i början av 2018. Nu när 2018 snart är slut är vi redan uppe i ca. 60 kunder eller Moln8 kompisar som jag kallar dom.

2 minuters läsning